Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oto Koku Çeşitleri Nelerdir?

Oto Koku Çeşitleri Nelerdir?

admin admin -
10 0

Oto Koku Çeşitleri Nelerdir?

Oto kokusu denildiği vakit akla ilk gelen kokular oto ayna kokusu olarak sunulan ve dikiz aynalarına asılanlardır. Tek alternatifin aynalara asılan kokular olmadığının, birçok değişik kullanım seçimine özel dizayn edilen otomobil kokuları bulunmuş olduğunun bilinmesi doğru seçim yapılmasını basitleştirir. Bu sebeple araçlar için koku seçimi yaparken gereksinimlerin ve kullanım alışkanlıklarının dikkatle ön planda bulundurulması hedeflenen sonuca ulaşılması adına oldukça mühimdir. Bu durum için birçok oto koku çeşitleri bulunmaktadır.

Asılabilir Otomobil Kokuları

En yaygın kullanılmakta olan oto kokusu türevleri arasında asılabilir olan ürünler yer almaktadırlar. Bu kokular dikiz aynalarına, yolcu koltuklarının arkasına ya da koluna asılabilirler. Genel olarak kartondan üretilmektedirler ve kartona nüfuz ettirilmiş koku açık mekânda yayılarak ortamın kokusunu değiştirir.

Etkinlikleri kalitelerine ve üretim yöntemlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir ve genel olarak beş – sekiz hafta arasında koku yaymaları beklenir.

Aerosol Otomobil Kokuları

Oda kokuları arasında son derece tanınmış olan aerosol kokular araçlar için de tercih edilmektedirler. Bir kutu içerisinde sıvı veya gaz halde bulunan basınçlı kokular belirli etkenlerle sıkılarak ortamın kokusunu değiştirmeye yardım eder. Sprey formdaki araç kokularında otomatik çalışan ve vakit ayarlı olan ürünlerin dikkatli yerleştirilmesi gerekir.

Sürücünün görüşüne girmeyecek ve ilgisini dağıtmayacak noktalara yerleştirildikleri takdirde etkili çözüm sunarlar. Aerosol formdaki kokuların kullanım süresi şişe hacmine, otomatik kullanımda sıklığa bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Difüzör Otomobil Kokuları

Son senelerde difüzör kokular arabalarda de çok sık tercih edilmekte olan kokular arasında yer almaktadırlar. Difüzör oto kokusu türevleri araç çakmağına veya havalandırmaya takılarak kullanılabilirler. Difüzörün kullanım biçimine bağlı olarak araçta varsa USB bağlantısına da entegre edilebilirler.

Yapışkan Jel Otomobil Kokuları

Otomobiller için koku tercihinde son derece tanınmış olan araba kokusu türevleri arasında yağ içeren jeller de yer almaktadır. Kuru ve düz zemine yapıştırılabilen bu jeller araçlarda güzel bir koku elde etmek için son derece fonksiyonel ürünlerdir. Yapışkan jellerden yüksek verim almak için ön panele yerleştirilmeleri tercih edilir.

Jellerin kullanım süresi jelin yapıştırıldığı yere ve üretim kalitesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda jelin daima güneşe maruz kalması da kullanım süresine tesir eden etkenler arasında yer almaktadır. Ortalama kullanım süresi iki – üç hafta aralığındadır. Bu ürünlere ek olarak buzdolabı magneti fiyatları ve bardak altlığı çeşitleri içinde sitemize göz atabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir