Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Uncategorized
  4. »
  5. Yazar Hülya Bilgen ile Söyleşiler…

Yazar Hülya Bilgen ile Söyleşiler…

admin admin -
74 0

Yazar Hülya Bilgen ile Söyleşiler…

 

Soru  : Hülya hanım öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

1980 yılının kara kışında, Almanya’da kalabalık, bol kardeşli bir ailede dünyaya geldim. Lise yıllarıma kadar orada yaşadım. Sonrasında  ailem ile birlikte  memlekete, Rize’ye taşındım. Lise eğitimimi Rize’de tamamladım.

Zayıf Türkçe bilgimle üniversiteyi ilk yılımda kazanamadım. Ancak sonrasında, 2000 yılında KTÜ-İnşaat Ön lisans ve ardından 2003 yılında İTÜ- Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden mezun oldum. Bu esnada  elbette  ki Türkçe’yi  de  öğrendim.

Şehir Plancısı olarak çeşitli  yerlerde  çalıştım. 2010 yılında evlendim ve Maltepe Üniversitesi  MBA programında yüksek lisans tahsiline başladım.  Tez aşamasında bıraktım  ve kızıma hamile kaldım.

2012 yılında anne oldum.  Anne olmakla  birlikte, kurumsal hayata veda edip kendi  hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim. Küçüklüğümden beri kitap okumayı çok seven biri olarak en büyük hayalim kitap yazmaktı. Zamanı  geldi düşüncesiyle, kurumsal hayata veda ettikten sonra kitap yazmaya başladım. İlk çocuk romanımı yazarken, en büyük kahramanım olan babamı çok ani bir şekilde kaybettim. Onun üzüntüsü ile kitapta geçen bir kahramana babamın adını vererek, onu ölümsüzleştirmek istedim.

Eş  zamanlı olarak, hiç bilgi sahibi olmadan, kendi kendime bez bebek yapmayı öğrendim ve bez bebekler dikerek dünyada birçok çocuğa  ulaşmasını sağladım. Finansal rahatlığımı bez bebeklerden kazandığım gelir ile sürdürdüm.

2018 yılında ilk kitabım olan “Üç Kafadarın Esrarengiz Yolculuğu” okurla buluştu. Motivasyonum hayli yükseldi ve  hayallerimi yaşamamın tarifsiz mutluluğu ile ikinci kitabım olan “İstikamet Kuşlar Bakanlığı’nı yazmaya başladım. İkinci kitabım 2023 yılında okurla buluştu.

Yazmaya devam ediyorum. Yine çocuk kitabı yazıyorum. En büyük ilham kaynağım, doğduğundan beri yanında bulunarak bir bireyin büyümesine an be an şahit olduğum kızım Zeynep Ekin.

Yazarken çeşitli yerel efsanelerden, mitolojiden, tarihten ve bilimden oldukça besleniyorum. Yazdıklarımın didaktik değil, eğlenceli olmasını amaçlıyorum.

Ben hayalim yaşayabilen bir insanım, hayal kurmaktan asla çekinmedim, çekinmiyorum. Çocuklara da yazdığım kitaplarla hayal kurmalarını ve hayallerinden vaz geçmemelerini yönünde mesajlar iletmeyi hedefliyorum.

Kızım ve eşim ile birlikte İstanbul’da yaşıyorum.

 

Soru  : Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz kitaplarınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

Çocuk kitapları yazıyorum. Fakat kitapların didaktik ve öğretici, parmak sallayan cinsten olmamasına özen gösteriyorum. Bunun sebebi ise, zaten okuma alışkanlığı çok az olan ve çok parmak sallayan bir ülkede olduğumuzdan, parmak sallayan biri de ben olmak istemiyorum. Onun yerine kitaplara  biraz mitolojik esintiler,  biraz tarih, biraz efsaneler katarak çocukların eğlenceli vakit geçirmesini istiyorum.

Tamamen kurgu yazıyorum ve genelde çocuk kahramanların başından geçen fantastik maceralar söz konusu oluyor.

İlk kitabımda üç kahramanın farklı zaman dilimlerinde ve farklı ülkelerdeki yolculuklarını anlatıyor. Burada tarih ve efsanelerden oldukça beslendim. İlinci kitabım ise bir kızın bir çekirge ile sihirli dünyaya çıkıp evcil hayvanı olan bir muhabbet kulun konuşabilmesi için girdikleri macerayı ele alıyor. Burada daha çok bilimden beslendim.

 

Soru  : Peki teşekkürler. Çok kısa bir sürede  çok büyük bir ilgi topladınız, şuan sosyal medya sizi konuşuyor ve kitaplarınızın ismini çok satanlar listesine yazdırmayı başardınız. Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?

Çok teşekkür ederim. Elbette ki tarifsiz bir duygu. Başarının sırrı ise bana göre, inanmak. Yani, bir hayalim vardı ve bu hayale inandım. Ve asla pes etmedim. Disiplinli bir şekilde yazdım, ümidimi hiç yitirmedim. Elbetteki çok okudum ve çok araştırdım, her ne kadar fantastik yazsam da kurgularımın bir dayanağının olması gerektiğini düşündüm. Öğretici değil evet ama belli çerçevede bir bilime, mitolojiye veya tarihe atıfta her zaman var.

 

Soru  : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

Evet, yeni bir kitap projem var. Şu an yazmakta olduğum, yazarken de yine bolca okuyup konu hakkında araştırmalar yaptığım bir projem var. Yine çocuk kitabı, tarih ağırlıklı ve bir seri olarak tasarladım.

 

Soru : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle ben teşekkür ederim bu güzel sohbet için. Okurlarıma hayal kurmaktan asla vaz geçmemelerini tavsiye edebilirim. Hayali yaşamak için ise önce kendilerinin inanması gerekiyor. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Sabırla adım adım, ama en önemlisi inanarak hayallerin peşinden gitmelerini temenni ederim.

İlgili Yazılar