Rahim Filmi Nasıl Çekilir?
Rahim filmi rahim boşluğunun ve fallop tüplerinin şeklini ve açıklığını detaylı bir şekilde araştırmak için yapılan radyolojik bir işlemdir. Rahim filmleri röntgen odasında çekilir. Hasta karın meme röntgenlerin çekildiği masanın üzerine sırt üstü yatırılarak rahim filmi çekilir.
Rahim Filmi Nedir?
Rahim filmi rahimin detaylı bir şekilde görüntülenme işlemidir. Kadınlarda özellikle üreme ile ilgili problemler olduğunda rahim filmi çekimine başvurulur. Aynı zamanda gelen hastaların şikayeti üzerine çekilerek rahimde herhangi bir hastalık türünün olup olmadığını çekmek içinde rahim filmi istenir.
Rahim Filmi Nasıl Yapılır?
Rahim filmi çekilmeden önce anestezi uygulanmaz fakat bazı durumlarda genel anestezi yapılabilir. İşlem sırasında ağrı veya da rahatsızlık söz konusu değildir. Rahim filmi kadın doğum uzmanı tarafından hastaya aynı jinekolog muayenede olduğu gibi muayene aleti spekulum takılır. Spekulum takıldıktan sonra hastanın rahmi ağzı bir solüsyon ile temizlenir. Daha sonrasında rahim filmi çekilmeye başlanır.
Rahim Filmi Kimlere Uygulanır?
Rahim filmi hamile kalamama sorunun tıbbi değerlendirilmesi aşamasında tüplerin açık olup olmadığını belirlenmesi için yapılır. Uzun bir tedavi sonrasında hamile kalmama gibi durumu olan bireylere uygulanır. Ayrıca regl sorunlarının sebebinin anlaşılmadığı durumlarda da rahim filmine başvurulur adet problemi olan kişilere de rahim filmi uygulanır.
HSG Filmi Avantajları Nelerdir?
HGS filmi yeni çekilen teknikler sayesinde kısa süre içerisinde gerçekleştirilir. Son dönemlerde hekimler tarafından çok istenen bir filmdir. Rahim ağzından iç kısma x Işın altında parlayan bir kontrast madde verilir ve sonrasında hekim ayrıntılı bir biçimde hsg filmi çeker. Bu kontrast madde sayesinde rahim içi anomalileri ayrıntılı bir şekilde görüntülenir. Tüp bebek tedavisi öncesi yapılan bu uygulama son derece bilgilendirici bir işlemdir.
HSG Filmi Neden İstenir?
HSG filmi yeni teknikler ile kısa süre içerisinde acısız bir şekilde yapılır. Özellikle tüp bebek tedavisi öncesinde doktorlar tarafından talep edilen bir filmdir. HSG filmi anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Rahim içerisine gönderilmiş olan kontrast madde rahim içine dolduktan sonra tüplere geçer. Tam da bu esnada HSG filmi çekilir.
Ultrason Nedir ve Neden Çekilir?
Ses dalgası üzerine kurulmuş olan ultrason yüksek frekansı ses dalgaları kullanılarak bedendeki organların ve beden için yapıların gerçek zamanlı görüntülerini üretir. Ultrason muayeneleri farklı hastalıkları teşhis etmeye ve hastalığın oluşturmuş olduğu organ hasarını değerlendirmeye yardımcı olur. Ağrı şişme ve iltihap gibi belirtilerin araştırılmasında ve bedenin iç organlarının pek çoğunun incelenmesinde çoğunlukla başvurulan bir taramadır.
Ultrason Kullanım Alanları Nelerdir?
Ultrason genel olarak tedavi teşhis ve biyopsi işlemler esnasında rehberlik için kullanılan bir yöntemdir. Pankreas böbrekler karaciğer tiroit bezi testisler ve yumurtalıklar ve diğer iç organları detaylı bir şekilde incelemek için kullanılabilir. Ultrason taraması organlarda bir tümörün olup olmadığını ortaya çıkarır ve bu tümörün kanserli bir kitle olabileceğini ya da sadece sıvı dolu bir kist ayrımının yapılması ultrason ile belirlenebilir.
Yumuşak dokular kan damarları kaslar tendonlar ve eklemler ile alakalı problemlerin teşhisine yardımcı olur. Tenisçi dirseği, kartal tünel sendromu ve donmuş omuz gibi ve başka problemleri araştırmak için kullanılır. Bu kapsamda da detaylı ultrason fiyatları değişim gösterir.
Ultrason Fiyatları
Ultrason fiyatları sağlık merkezleri arasında farklılık gösterir. Hastaneden hastaneye, kullanılan cihazın türüne, hastanın hastalığına ve çektireceği bölgeye, ultrason da kullanılan ilaçlara ve doktorun tecrübesine göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Detaylı ultrason fiyatları ultrason çekilecek alanın çokluğuna göre de değişiklik gösterir.