Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kepçe Kulak Nedir?

Kepçe Kulak Nedir?

admin admin -
11 0

Kepçe Kulak Nedir?

Kulakların dışa doğru olması gerektiğinden daha geniş olması ve uzaktan belirgin olarak fark edilmesi durumuna kepçe kulak denilmektedir. Farklı tiplerde kepçe kulak bulunuyor. Yeni doğan dönemi dışında kepçe kulak deformitesi cerrahi yöntemlerle düzeltilebiliyor. Kepçe kulak ameliyatı fiyatı ve diğer konularla ilgili ayrıntılı bilgi almak için hastane ile iletişime geçebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatı Nedir?

Otoplasti de denilen kulak estetiği türlerinden biri olan kepçe kulak ameliyatı kulak kepçesinin yani aurikulanın şekillendirilmesi ve daha doğal hale getirilmesine verilen addır. Bu işlem için ameliyat tekniği ve yöntemleri değişkendir. Kepçe kulak ameliyatı fiyatı da yapılan bu tekniklere göre belirlenir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Eğer kulağın açısı olması gerekenden geniş ise kulağın başa bağlandığı yerden açı dikilerek daraltılır. Yani aslında operasyonu yapan hekim kulağın yapısına bakarak ameliyatı gerçekleştirir. Böylece orantısızlık ortadan kalkmış oluyor. Cerrahi ya da lokal anestezi ile uygulanabilir. Burada hastanın yaşı ve durumu göz önünde bulundurulmalıdır.

Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları

Kepçe kulak ameliyatında tercih edilen teknik kepçe kulak ameliyatı fiyatı etkiler. Bunun yanında kepçe kulak deformitesinin tek veya çift kulakta olması, kulak memesinde başka problemin varlığı, kullanılan anestezi şekline ve operasyonun yapıldığı hastaneye göre de değişiklik gösterebilir.

Lipödem Tedavisi Nedir?

Lipödem tedavisi ağrılı selülit veya ağrılı yağlanma olarak bilinen rahatsızlığın sonucunda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Lipödem bulunan kişilerin her iki bacağında da deri altında aşırı yağ tabakası meydana gelerek bu bölgelerde kalınlaşma oluşur. Normalden fazla yağ depolanması sonucunda da kişinin yaşam kalitesinde düşüş meydana gelir.

Lipödem Nasıl Gelişir?

Lipödem çoğunlukla kadınlarda görülen bir sorun olup nedenleri bir çok kişi tarafından merak edilmektedir. Hastalığın nedenleri ile ilgili olarak tam bir bilimsel veri bulunmayan bu hastalığa neden olan bazı durumlar mevcuttur. Çoğunlukla genetik nedenlerle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bunun yanı sıra hormonal bozukluklar da buna neden olabilmektedir. Çünkü genelde ergenlik sonrası gözlemlenmiştir. Bu nedenle lipödem tedavisi konusunda geç kalınmamalı ve ihmal edilmemelidir.

Lipödem Ne Zaman Başlar?

Lipödem genelde ergenlik döneminden sonraki süreçlerde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ergenlikte ya da daha ileriki yaşlarda oluştuğu gözlemlenen bu hastalığın genetik nedenler yanında hormonal bozukluklar sebebiyle de ortaya çıktığı bilinmektedir. Lipödem tedavisi konusunda uzman hekimle görüşme sağlamak gerekir.

 

Lipödem Belirtileri Nelerdir?

  • Uyluk, bacak, kol ve kalçalar bu hastalıktan etkilenir ve bu nedenle bu bölgelerde görülür
  • Kolay bir şekilde deride morarmalar görülebilir
  • Bu bölgelerde soğukluk hissi olabilir
  • Kilo verilse de bu bölgelerdeki şişlikler kalır
  • Bu bölgelere baskı yapıldığında bölgede hassasiyet ve ağrı meydana gelir
  • Sıcak havalarda şikayetler daha da artar
  • Parmağınızla bastırdığınızda az çöküntü olur veya hiç çöküntü oluşmaz

Bişektomi Nedir?

Yüzün çok daha ideal bir görünüme kavuşmasını sağlayan operasyona bişektomi denir. Bir diğer ismi yanak cerrahisi olan bu işlemin amacı elmacık kemiklerini belirginleştirmek ve daha ince yüz hatlarına sahip olmaktır.

Bişektomi Nasıl Yapılır?

Ayakta tedavi edilebilen oldukça basit bir tedavi şekli olan bişektomi fiyatları ile de bütçeyi çok fazla zorlamaz. Operasyon esnasında yanakların içine yağ torbalarının hemen yanından küçük kesiler atılır ve buradaki yağ dokuları çıkarılır. Buraya dikişler atılarak işlem sonlandırılır.

Bişektomi Ameliyatı Ne Kadar Sürüyor?

Ayakta tedavi edilen bir cerrahi müdahale olduğu için yaklaşık olarak 35-40 dakika içinde sonuçlandırılan bir ameliyattır. Aynı gün içinde de hasta taburcu edilebilir.

Bişektomi Fiyatları

Bişektomi fiyatlarını etkileyen bazı parametreler bulunuyor. Bunlardan ilki uzman deneyimidir. Bunların yanı sıra, hangi operasyonun tercih edileceği ve kullanılacak olan malzemeler de fiyatları doğrudan etkilemektedir. Bişektomi fiyatları ve diğer merak ettiklerinizle ilgili sorularınız için hastane veya kliniği arayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir