Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dikey Yaşam Hattı

Dikey Yaşam Hattı

admin admin -
14 0

Dikey Yaşam Hattı

 

Bir dikey yaşam halatı, düşme sırasında yere ulaşan koruyucu bağlantı noktaları, paraşüt tarzı cihazlar, enerji emiciler ve diğer aksesuarlardan oluşan bir sistemdir. Dikey yaşam hattı, yüksekte çalışan çalışanları düşmelere karşı koruyan bir sistemdir. Bir cankurtaran halatı, tam korumalı bir emniyet kemerine, halat veya fren tertibatına ve en az bir nesneye bağlı bir halat veya halattır. Dikey ve yatay olmak üzere iki çeşidi vardır.

 

Çalışanın dikey olarak yukarı ve aşağı güvenli bir halde hareket etmesini yani işçinin havada iken çalışabilmesini sağlayan bir halat veya kablo, sabit bir koruyucu halattır. Olası bir istenmeyen kaza durumunda halata etki eden ve kendi kendini kilitleyen bir düşme önleyici cihazdan oluşan bir sistemdir. Ankrajlar en az 22 kN’luk bir çekme kuvvetine dayanmalıdır. Sistem, bir ankraj noktasına bağlı olarak tüm sistemi ve potansiyel yükleri en üstte barındırabilir ve çalışma yerleri boyunca dikey olarak çalışan çalışanlar, kendi kendine kilitlenen ipi kullanarak düşmeyi güvenli bir halde durdurabilecektir. Güvenlik halatı düşerse görevliler müdahale etmelidir. Örneğin biz try mühendislik firması olarak bu işi profesyonelce yapıyoruz. Tüm yaşam hatlarına müdahale edebilecek bilgi ve tecrübeye sahibiz.

 

Dikey yaşam hattı merdivene monte edilir ve kullanıcı, tente kayışı ile birlikte halat askısı sayesinde güvenli bir şekilde yukarı ve aşağı inebilir. Düşme durumunda, halat kaldırıcı düşüşü sona erdirir. Dikey yaşam hatları, dikey kuleler veya sabit merdivenler üzerinde çalışmak için en güvenli olan sistemdir. Dikey yaşam hattı ile birlikte tam korumalı emniyet kemerleri kullanılmalı ve EN 361, EN 358 ve EN 813’e göre takılmalıdır. Şok emici parçalar sayesinde düşen kişi düşüş ve duruş anını en az sarsıntı ile geçirir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir