Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cildinizi UV Işınlarından Nasıl Korursunuz?

Cildinizi UV Işınlarından Nasıl Korursunuz?

admin admin -
12 0

Cildinizi UV Işınlarından Nasıl Korursunuz?

Teleskopik Şemsiye kullanılmaması durunda Cilt kanseri dünya çapında en yaygın kanser türüdür. Her yıl yaklaşık bir milyon cilt kanseri vakasının teşhis edildiği tahmin edilmektedir. insalar güneşte dışarıda çok zaman geçirdikleri için bu şaşırtıcı değil. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), cildinizi UV ışınlarından korumak için güneşte geçirdiğiniz süreyi günde sadece 15 dakika ile sınırlandırmanızı önerir.

Cildinizi UV ışınlarından korumak için yapabileceğiniz en önemli şey, dışarı çıkarken SPF’si 30 veya daha yüksek olan güneş kremi kullanmaktır.

Ayrıca gölgede kalarak ve güneş gözlüğü ve şapka gibi açıkta kalan tüm cildi kapatan giysiler giyerek de kendinizi koruyabilirsiniz.

Sahilde Şemsiye Kullanmanın Avantajları

Birçok insan sahilde şemsiye bırakma eğilimindedir. Ancak, sadece taşıması ve kumsalın tadını çıkarmanın önüne geçmekle kalmaz, aynı zamanda kumu da mahveder. Ayrıca eşyalarınıza zarar verebilirler.

Plajda keyifli vakit geçirecekseniz, dışarıda yağmur veya rüzgarlı havalarda eşyalarınıza özen göstermeniz ve şemsiye kullanmanız önemlidir.

Sahilde Neden Şemsiye Kullanılır?

Sahil, insanların genellikle rahatlamak için gittikleri bir yerdir. Günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşmak için sahilde bir gün geçirmek için mükemmel bir yer. Ancak iş kumsala geldiğinde, kendinizi yalnızca güneşten değil, aynı zamanda yağmurdan veya diğer hava koşullarından da korumanız önemlidir. Plaj Şemsiyesi işe yaradığı yer burasıdır. Sizi hem güneşten hem de yağmurdan korumak ve bu sıcak günlerde rahat etmek için harikalar.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir