Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bölgesel İncelme Nasıl Yapılır?

Bölgesel İncelme Nasıl Yapılır?

admin admin -
11 0

Bölgesel İncelme Nasıl Yapılır?

Bölgesel incelme soğuk lipofiz cihazı ile uygulanan bir yöntemdir. Adından en çok bahsedilen bu cihaz ile seçili olan bölgeye masaj yapılır. Bölgedeki kan dolaşımı bir süre azaltılır ve yağ dokuları soğutulur.

Bölgesel İncelme Nedir?

Bölgesel incelme kişilerin bedenlerinde fazla olan yağların belirli olan bölgelerde toplanması neticesinde oluşan kötü görüntüyü yok etmek adına uygulanan yöntemlerden bir tanesidir.

Bölgesel İncelme Nasıl Yapılır?

Egzersiz ya da diyet ile zayıflaması güç olan beden bölgelerine uygulanan bölgesel incelme yöntemlerini pek çok çeşidi vardır. Uygulama esnasında bazı aroma terapi yağları kullanılarak cihazın etkinliği artırılır. Bölgesel incelme aletleri masajı tüm vücuda uygular. Bu esnada vücut sıkılaşırken bölgede olan kan akışı artar ve fazla yağlar o bölgeden çekilir.

Bölgesel İncelme Kimlere Uygulanır?

Bölgesel incelme çeşitli nedenler ile bedenin tek bir bölgesinde veya birden fazla alanın görünümünden rahatsızlık duyan erkek ve kadınlar için bölgesel incelme uygundur. Bedeninde normalden fazla yağ kütlesi olanlar doğum sonrası özellikle göğüs ve karın bölgesinde sarkma görülen kadınlar ve herhangi bir sebeple bedeninde estetik görünmeyen deformasyonlara sahip olan kişiler bölgesel incelme işlemi için uygun kişilerdir.

Bölgesel İncelme Yöntemleri Nelerdir?

Bölgesel incelme yöntemleri arasında liposuction, soğuk lipoliz, radyo frekans uygulamaları lazer uygulama yöntemleri vardır. Bu yöntemler hastanın durumuna göre değerlendirilir ve ona göre karar verilir.

Bölgesel Zayıflama Nedir?

Bölgesel zayıflama bedende biriken yağ tabakası ve kilonun yoğunlaşmış olduğu bir alan hedeflenerek teknolojik cihazlar ile uygulanan bölgesel zayıflama işlemidir. Bölgesel zayıflama aletleri ile kişiler zayıflamasında daha da etkili olur.

Bölgesel Zayıflama Nasıl Olur?

Bölgesel zayıflama soğuk lipofiz yöntemi uygulanarak cilde herhangi bir zarar vermeden cilt altındaki yağ tabakasının kontrollü bir biçimde soğutularak yapılan işlemdir. Buuygulamanın yanı sıra doktorun verdiği diyet listesiyle de daha da etkili olur.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Bölgesel zayıflama yöntemleri arasında soğuk lipoliz, liposuction, lazer uygulaması ile incelme ve radyo frekans uygulamaları vardır. BU yöntemler sayesinde hasta daha hızlı bir şekilde kilo vermektedir.

Bölgesel Zayıflama Avantajları Nelerdir?

Bölgesel zayıflama bedenin belli bölgelerinde yer alan fazla yağlar yakmak için kullanılan yöntemlerden bir tanesir. Bölgesel zayıflama avantajları arasında teknolojik cihazlar kullanılarak bedende bulunan fazla yağ tabakalarından kısa süre içinde kurtulup istediğiniz beden ölçüsüne ulaşılmış olmasıdır.

Buz Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon kişinin cildinde yer alan kıl köklerini yok ederek temizlenmesini sağlar. Buz lazer epilasyon ciltte yer alan kıl köklerine ateş edilerek yapılan işlemlerdir. Lazer öncesi vücuda sürülen jel sayesinde lazerin acısız olmasını sağlar.

Buz Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Buz lazer kullandığı kademeli ısıtma yöntemi ile kıl köklerinin tahrip ederken etrafındaki cildin zarar görmesini engeller cilt yanık oluşma riskini tamamen ortadan kaldırır. Tedavi başlığının uygulama bölümünde ütü yapar gibi devamlı hareket ettirildiği metotta kıl kökleri kademeli olarak ısıtılır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon esnasında lazer yapılacak kişiye uygun lazer cihazı seçilir. Kişiye işlerim sırasında koruyucu gözlük takılır ve lazer cihazı ile epilasyon işlemi başlar. Lazer cihazı eşliğinde derideki alanlar tekli atışlar yapılarak taranır ve lazer kıl köklerine iletilir bu şekilde kıl köklerinde tahrip oluşturulur.

Buz Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişi işlem öncesinde buz lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiğinde kesinlikle uygulama bölgesinin bir hafta süre ile güneş ışınlarından uzak tutması gerekmektedir. İlk seans uygulanmamış ise bölgedeki kılların bir gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekir.

Buz Lazer Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buz lazer epilasyon sonrasında kişi günlük yaşamını hemen geri dönebilir. Uygulamadan hemen sonra çok sıcak su ile duş alınmamalı yaklaşık olarak bir hafta boyunca aktif güneşe çıkılmamalıdır. Ayrıca bir hafta boyunca bedene kese peeling gibi cildi tahrişe yol açabilecek işlemlerden uzak durulması önerilir. Dışarıya çıkma esnasında kesinlikle güneş koruyucu kullanması gerekir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir