Türkiye ve BM Medeniyetler İttifakı Forumunda

Türkiye ve İspanya BM Medeniyetler İttifakı’nda Eş Sunuculuk Yapıyor Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye ve İspanya, BM Medeniyetler İttifakı tarafından düzenlenen forumda eş sunuculuk yapacaklar. Forum, 25-27 Kasım tarihleri arasında Cascais’de gerçekleştirilecek. Forumun Gündemi ve Katılımcıları Forumda, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi konular ele alınacak….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye ve BM Medeniyetler İttifakı Forumunda

Türkiye ve İspanya BM Medeniyetler İttifakı’nda Eş Sunuculuk Yapıyor

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye ve İspanya, BM Medeniyetler İttifakı tarafından düzenlenen forumda eş sunuculuk yapacaklar. Forum, 25-27 Kasım tarihleri arasında Cascais’de gerçekleştirilecek.

Forumun Gündemi ve Katılımcıları

Forumda, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi konular ele alınacak. Forumda, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos ve İspanya Kralı 6. Felipe gibi önemli isimler yer alacak.

Türkiye’nin Rolü ve Vurguları

Türkiye, Medeniyetler İttifakı’nda Müslüman karşıtlığıyla mücadelede aktif bir rol oynamaktadır. Forumda konuşacak olan Türkiye’nin temsilcisi, kutuplaşmanın arttığına ve ayrımcılığın yükselişte olduğuna dikkat çekecek. Aynı zamanda, Orta Doğu’daki sorunlara çözüm bulunması gerektiğini vurgulayacak ve uluslararası toplumun İslam karşıtlığına karşı ortak bir tutum benimsemesinin önemini vurgulayacak.

BM Medeniyetler İttifakı’nın Önemi

Medeniyetler İttifakı, Türkiye ve İspanya tarafından başlatılmış ve BM Genel Sekreteri tarafından benimsenmiştir. İttifakın faaliyetleri gençlik, medya, göç, kadınlar ve eğitim gibi konuları kapsamaktadır. Dostlar Grubu adı verilen 160 üyeli bir mekanizma ile desteklenen ittifak, kültürler arası diyaloğu teşvik etmekte ve ayrımcılıkla mücadele etmektedir.

Bu yılki forum, medeniyetler arası hoşgörüyü ve barışı güçlendirmeye yönelik önemli adımların atılacağı bir platform olacak. Türkiye’nin ittifaktaki rolü ve forumda yapılacak vurgular, uluslararası toplum tarafından yakından takip edilecek.

Benzer Haberler
AHMET HASAN SALİM BEYOĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE GÜVEN VE BAĞLILIK VURGUSU
AHMET HASAN SALİM BEYOĞLU’NDAN TÜRKİYE’YE GÜVEN VE BAĞLILIK VURGUSU
Mihsap’tan mali müşavirler için yapay zekâ hamlesi
Mihsap’tan mali müşavirler için yapay zekâ hamlesi
Finansta kimlik doğrulama genelgesine uyumlu yerli MFA teknolojileri artıyor
Finansta kimlik doğrulama genelgesine uyumlu yerli MFA teknolojileri artıyor
Uzmanından uyarı: KKDİK kayıt takviminde yalnızca tonaja bakmak yanıltıcı olabiliyor
Uzmanından uyarı: KKDİK kayıt takviminde yalnızca tonaja bakmak yanıltıcı olabiliyor
Huawei, İnternet Servis Sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini Tanıttı
Huawei, İnternet Servis Sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini Tanıttı
FQ-42 Vengeance’ın Yeni Adresi Creech Hava Kuvvetleri Üssü Oldu
FQ-42 Vengeance’ın Yeni Adresi Creech Hava Kuvvetleri Üssü Oldu
Doğru, Dürüst, Objektif Halk Adına Halk Habercilik
Copyright © 2025 Tüm hakları HALK HABER 'de saklıdır.