Hacıosmanoğlu, Derbinin Hakemi Hakkında Açıklamalarda Bulundu
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Dünya Çapında Bir Hakem Derbiyi Yönetecek
Hacıosmanoğlu, derbinin hakeminin kim olacağıyla ilgili soruya cevap verirken, “Dün akşam ekip arkadaşlarımla uzun bir sohbet ettim. İlk baştan ben kendi evlatlarımıza güveniyorum. Hakemlerimizin içinde bu maçı yönetecek çok arkadaşımız var. Kulüplerin başvurusu üzerine karar alacağımızı söyledik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım başkan olarak yetkiyi bana verdi. Bu tartışmaların önünü kesmek ve hakem arkadaşlarımızı da tartışılır bir konuma sokmamak için derbiyi dünya çapında bir hakem yönetecek. Bunun yazışmaları yapıldı, teyitleri alındı.”
Galatasaray Kulübüne Dönüş Yapılmayacak
Başkan Hacıosmanoğlu, “Galatasaray Kulübüne dönüş yapacak mısınız?” şeklindeki soruya ise, “Futbolun amiri biziz. Dönüş yapmıyoruz. İstişare edip bu bilgileri vermek üzere iki kulübü federasyona çağırmıştık” şeklinde cevapladı.
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun yaptığı bu açıklamalar, Türk futbolunda merakla beklenen gelişmeler hakkında önemli ipuçları verdi.