Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı güç ve nüfuz mücadelelerinin arttığı dönemde, ülkenin ilkeli ve çok boyutlu diplomasisiyle ilerlediğini belirtti. Askeri Caydırıcılık ve Uluslararası Barış Çabaları Bakan Akar, sınırların güvenliği ve milletin huzuru için askeri caydırıcılığı artırırken, uluslararası meselelerin çözümünde etkin bir tutum sergilendiğini vurguladı. Hudutların teknoloji yoğunluğu artırılarak korunduğunu ve yasadışı…
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı güç ve nüfuz mücadelelerinin arttığı dönemde, ülkenin ilkeli ve çok boyutlu diplomasisiyle ilerlediğini belirtti.
Bakan Akar, sınırların güvenliği ve milletin huzuru için askeri caydırıcılığı artırırken, uluslararası meselelerin çözümünde etkin bir tutum sergilendiğini vurguladı. Hudutların teknoloji yoğunluğu artırılarak korunduğunu ve yasadışı geçişlerde düşüş yaşandığını ifade etti.
Bakan Güler, terörle mücadelenin devam ettiğini ve ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine kararlılıkla ilerlendiğini belirtti. Ayrıca, kardeşlik ve birlik vurgusu yaparak, teröre karşı alınan tüm tedbirlerin şehitlerimizin hatırasına olduğunu vurguladı.
Bakan Güler, Türkiye’nin uluslararası arenada barış ve istikrara katkı sağladığını belirterek, başta Azerbaycan olmak üzere, dost ve müttefik ülkelerle iş birliğine vurgu yaptı. Suriye’nin yeniden imarı, Kıbrıs sorunu ve diğer bölgesel konularda Türkiye’nin aktif rol aldığını dile getirdi.
Bakan Güler, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlileştirme çalışmalarını vurgulayarak, yerli savaş uçaklarına olan talepten bahsetti. Ayrıca, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarındaki gelişmelere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin stratejik bir vizyonla sürekli kendini yenileyerek, bölgesel istikrara katkı sağlayacağını ifade etti. Türkiye’nin güvenliği için güçlü ve hazır bir orduya sahip olmanın önemine vurgu yaptı.
Bakan Güler, son olarak, Gürcistan’daki uçak kazasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dilerken, tüm şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine minnet ve şükranlarını iletti.