Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya’da Temaslarına Başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere bulunduğu İtalya’daki Borgo Egnezia’da temaslarına başladı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, zirveye gelen liderleri tek tek karşıladı.
Ürdün Kralı 2. Abdullah İle Sohbet Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye gelişinde Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ayaküstü sohbet etti.
Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu Oturuma Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi’nde Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu oturuma katıldı. Erdoğan, yüksek düzeyli oturumda Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması adına Türkiye’nin yürüttüğü diplomasiyi ve yapılan insani yardımları anlatacak.
Ulusal ve Küresel Meseleler Ele Alınıyor
G-7 Liderler Zirvesi’nde, Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı küresel meseleler de ele alınıyor. Uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan sorunlara mercek tutuluyor. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği konuları da gündemde.
Erdoğan, İkili Görüşmeler Gerçekleştirecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturum sonrası bir dizi ikili görüşme gerçekleştirerek, kültürel etkinlikler ile gayriresmi akşam yemeğine iştirak edecek.