USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul18° Az bulutlu2:22AKŞAM'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Türkiye Bilişim Sektörüne Ev Sahipliği Yapacak

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) en kapsamlı etkinliklerinden GSR, 13-15 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek. Sektörün geleceği tartışılacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye Bilişim Sektörüne Ev Sahipliği Yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler’in ihtisas kuruluşu Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) en kapsamlı etkinliklerinden biri olan Küresel Ağ Düzenleyiciler Sempozyumu (GSR) Türkiye’de düzenlenecek. Etkinlik, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

2000 yılından bu yana düzenlenen GSR, ulusal telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri düzenleyici kurumları, politika yapıcılar ve sektör paydaşlarını bir araya getiriyor. Sempozyum, sektörün karşılaştığı güncel zorlukları, çözüm yollarını ve stratejik yaklaşımları ele almayı amaçlıyor. Bu platform, düzenleyici kurumlar, politika yapıcılar ve sektör liderleri arasında etkileşimli bir diyalog ortamı sağlıyor.

Politika Önerileri ve Rehberler Hazırlanacak

Sempozyum kapsamında, belirlenen tema çerçevesinde güncel politika ve düzenleme alanlarında tartışmalar yürütülecek ve iyi uygulama örnekleri paylaşılacak. BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun başkanlık edeceği etkinlik sonunda, düzenleyici otoriteler için referans niteliği taşıyan “GSR Best Practice Guidelines-En İyi Uygulama Örnekleri Rehberi” yayımlanacak. Ayrıca, “Başkanın Raporu”, “Sonuç Raporu” ve “Sonuç Beyanı” gibi temel dokümanlar da katılımcılarla paylaşılacak.

Etkinliğin ana teması “Dijital Sınırları Keşfetmek” olarak belirlendi. Bu kapsamda, ITU üyesi birçok ülkeden bilgi ve iletişim teknolojileri ile telekomünikasyon alanında görevli bakanlıklar, düzenleyici kurumlar ve sektör paydaşlarından katılım bekleniyor. Türkiye, daha önce ITU’nun önemli etkinliklerine ev sahipliği yapmış olsa da, başkent Ankara’da ilk kez bu düzeyde bir ITU etkinliğine ev sahipliği yapacak.

GSR ile eş zamanlı olarak BTK yerleşkesinde Avrasya Teknoloji Haftası Teknoloji Fuarı da düzenlenecek.

Benzer Haberler

Tümü
Türkiye’nin Ticari Araç İhracatı 5 Milyar Doları Aştı
Türkiye’nin Ticari Araç İhracatı 5 Milyar Doları Aştı
Gram Altın Yeni Güne Yükselişle Başladı
Gram Altın Yeni Güne Yükselişle Başladı
2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatları TMO Tarafından Açıklandı
2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatları TMO Tarafından Açıklandı
AJet Yaz Döneminde 11 Milyon Yolcu Taşıdı
AJet Yaz Döneminde 11 Milyon Yolcu Taşıdı
Sermaye Kaybı Yaşayan Şirketlere Verilen Kolaylığın Süresi Uzatıldı
Sermaye Kaybı Yaşayan Şirketlere Verilen Kolaylığın Süresi Uzatıldı
Altın Fiyatları Yeni Güne Yükselişle Başladı Gram Altın 6515 Lira
Altın Fiyatları Yeni Güne Yükselişle Başladı Gram Altın 6515 Lira
Doğru, Dürüst, Objektif Halk Adına Halk Habercilik
Copyright © 2025 Tüm hakları HALK HABER 'de saklıdır.