Ukrayna lideri Zelenskiy, Türkiye ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalandığını duyurdu.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Zelenskiy, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış müzakerelerine ev sahipliği yapma teklifine destek vereceklerini belirtti.
Zelenskiy, serbest ticaret anlaşmasının uzun süredir gündemde olduğunu ve kendi hükümeti dönemindeki ilk görüşme olduğunu aktardı. Anlaşmanın, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarma hedefine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Bu konuda oldukça iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.
Ukrayna lideri, görüşmelerdeki ikinci ana konunun müzakereler olduğunu ve ülkesinin müzakerelere son derece açık olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış müzakereleri için ikili bir görüşmeye ev sahipliği yapma teklifini ilettiğini aktardı. Zelenskiy, böyle bir zirvenin barışın sağlanmasına katkıda bulunması halinde katılmaya hazır olduklarını kaydetti.
Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerinin iyi olduğunu her zaman ifade ettiklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, güvenlik konularını da ele aldıklarını ve güçlü bir ortaklık potansiyeli gördüklerini dile getirdi. Bazı askeri konuların da görüşmede önemli yer tuttuğunu belirtti.