Venezuela’da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapılırken, komşu ülkeler de sarsıntıyı hissetti.
Venezuela’nın Yaracuy eyaletindeki San Felipe şehri yakınlarında Richter ölçeğine göre 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, komşu ülkeler Kolombiya, Karayip Hollandası ve Curaçao’da da hissedildi. Sismik aktivite sonrası Güney Karayipler’de tsunami uyarısı yapıldı.
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün Karayip ve Güney Amerika levhalarının kesiştiği bölgede, sığ bir derinlikte olduğunu bildirdi. Depremin yol açtığı hasar ve can kaybına ilişkin resmi açıklamalar henüz yapılmadı. Ancak, sismik şokun şehir merkezlerinde paniğe neden olduğu belirtildi.
Tsunami uyarıları, bölgedeki deniz seviyesi değişikliklerini ve olası kıyı etkilerini takip etmek amacıyla yayınlandı. Yetkililer, halkı dikkatli olmaya ve acil durum prosedürlerine uymaya çağırdı.