Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Temre Nedir ? Temre Neden Olur Ve Tedavisi Nasıl Yapılır

Temre Nedir ? Temre Neden Olur Ve Tedavisi Nasıl Yapılır

admin admin -
378 0

Temre Nedir ? Temre Neden Olur Ve Tedavisi Nasıl Yapılır

 

Temre hastalığı halk arasında bir cilt hastalığı olarak bilinmektedir. Hastanelerin cildiye bölümünde hastalık ile ilgili teşhis ve tedavi yapılmaktadır. Temre nedir bu konu hakkında birçok kişi yanılgıya uğramaktadır. Görünüm olarak benzer hastalıkların olması temre hastalığının teşhisinde doktor kontrolünün olması gerekir.

Temre Nedir?

            Genellikle cildin tahriş olmasından kaynaklı cilt yüzeyinde kırmızı görünümü olan fakat pütürlü bir yapıya sahip olan cilt hastalığına temre adı verilmektedir. Bu hastalığın halk arasında sıkça karşılaşılması cilt yüzeyinin tahriş olmasından kaynaklıdır. Çoğu kişi hastalığın ilk günlerinde çok fazla üzerinde durmamasından dolayı hastalık ilerleyip yayılabilir. Temre nedir bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin bilinçsizce müdahale etmesi hastalığın daha da ilerleyerek ciltte kalıcı sorunların oluşmasına sebep olabilir.

 

            Temre hastalığı nedir hastalık ile ilgili gözle görülür en önemli belirti cildin küçük kırmızı lekelerinin olması ve bu leke üzerlerinin pütürlü yapıda olmasıdır. Zaman zaman kaşıntı ile de karşılaşılabilir.

 Temre Neden Olur?

            Temre hastalığı nedir konu hakkında bilgi sahibi olunduktan sonra hastalığın nedenlerinin bilinmesinde fayda vardır. Cilt ile ilgili her türlü sorunda mutlaka uzman desteğinin alınması gerekir.

 

 Temre neden olur;

 

 – Kozmetik malzemeler gibi cilde direk temas eden malzemelerden

 – Cildin temizlenmemesi

 – Kullanılan kalitesiz kremler

 – Temizlik ürünleri içerisinde alerjiye sebep olan hammaddeler

 – Cildin tahriş olması

 – Cildin bakteri üretmesi

 – Yenilen gıdalarda alerjik reaksiyon ile vücudun tepki vermesi gibi nedenlerden dolayı cilt yüzeyinde küçük yuvarlak pütürlü lekeler meydana gelmektedir. Buna temre hastalığı denildiği için birçok kişide sıkça karşılaşılan cilt hastalıklarında biridir.

 

            Temre neden olur diye araştırma yapıldığında en ok karşılaşılan sebep ise kullanılan kozmetik malzemeler içerisindeki kimyasal maddelerden dolayı kaynaklandığı belirtilmektedir. Alerjik ve hassas cilt sahibi olan kişilerde sıkça görülür. Güneşin zararlı ışınları temre hastalığının ortaya çıkmasına da sebep olabilir. Bu yüzden güneş koruyucu ürünlerin tercih edilmesi cilt sağlığını korumak için gerekli olabilir.

 

            Sıkça rastlanılan cilt hastalıklarından biri olmasına rağmen temre tedavisi mümkün olan hastalıklar arasında yer alır. Bitkisel karışımlar da hazırlanarak hastalıktan daha doğal bir şekilde kurtulmak mümkün olacaktır.

Temre Tedavisi

            Cilt yüzeyinde küçük kırmızı ve pütürlü görünüme sahip olan temre hastalığı bazı durumlarda kaşıntıya da sebep olmaktadır. Temre tedavisi yapılırken genel olarak kremler tercih edilmektedir. Deri yüzeyinde yer alan bakterilerin yok olması için krem şeklinde uygulama yapmak daha kolay olacaktır. Fazla kaşıntı meydana geldiğinde ciltte leke oluşturabilir. Bu sebeple tedavisi sırasında dikkat edilmelidir.

 

            Hastanelerin cildiye bölümünde cilt uzmanları tarafından teşhis edilen bu hastalık merhemler sayesinde iyileştirildiği gibi ayrıca doğal yöntemler ile de iyileşme sağlanabilir. Temre hastalığında doğal yöntemler;

 

 – Mersin yaprağı kaynatılarak içilebilir

 – Turp tohumu sirke yardımı ile lapa hale getirilerek uygulanabilir

 – Erik sirkeye batırılarak sürülebilir

 – Kükürt tozu lekelerin bulunduğu bölgeye sürülebilir

 – Nohut yağı bölgeye sürülerek kullanılabilir

 – Sedef çiçeği ve bal karıştırılıp günlük olarak sürülebilir

 – Ispanak yaprakları ile süt karıştırılarak cilde sürülür

 

            Temre hastalığı için uygulanan bitkisel formüller cildin ayrıca daha çok canlanmasına yardımcı olur. Hastalığın tekrarlaması hastalığa sebep olan koşulların devam etmesinden kaynaklı olabilmektedir. Cilt yüzeyinde bakterilerin hızlı bir şekilde ilerlemesi tüm cildin temre hastalığı yüzünden küçük kırmızı lekelerin oluşmasına sebep olacaktır. Bu yüzden cildin temizlenmesine özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

            Cilt yapısı kuru olan kişilerde sıkça karşılaşılan bu hastalık ayrıca tüm cilt tiplerinde de görülebilir. Hastalığın ilerlemesi kişide psikolojik sorunların olmasına sebep olabilir. Cildin temizliği cilde uygun temizleyiciler ile yapılması bakterilere karşı cilt koruması sağlayacaktır. Temre hastalığı özellikle küçük yaştaki çocuklarda sıkça görülür. Bunun dışında yetişkinlerde de yaygın bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

 

            Bu hastalığın tedavisinde uygulanacak olan bitkisel karışımlar hastalığı çok çabuk iyileşmesini sağlayacaktır. Fakat cilt temizliğine bu süre içerisinde de dikkat edilmesi gerekildiği unutulmamalıdır. Ayrıca cildiye doktorunun vermiş olduğu cilt merhemleri hastalığın hızlı bir şekilde tedavi edilmesinde büyük rol oynayacaktır. Temre hastalığı ile karşılaşmamak için;

 

 – Cilt temizliğine özen gösterilmelidir

 – Cilde uygun malzemeler kullanılmalıdır

 – Çok fazla kimyasal yapıdaki ürünler tercih edilmemelidir

 – Temizlik malzemeleri kullanılırken eldiven kullanımına özen gösterilmelidir

 – Bozuk kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır

 – Ellerin sürekli yıkanması gerekmektedir

 – Cildin kurumaması için nemlendirici kullanılmalıdır

 – Ciltte oluşan sorunlara uzman tarafından destek alınmalıdır.

            Temre hastalığı yetişkinlerde biraz daha büyük kırmızı pütürlü lekelerin çıkmasına sebep olur. Bu lekeler zamanla iyileştirilmediği takdirde kaşıntıya sebep olur ve cildin lekelenmesi ile karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden cilt temizliğine özen gösterilerek mutlaka önlem alınmalıdır. Cildin bakteri barındırması hastalıkların çok çabuk ortaya çıkmasına sebep olur. Herhangi bir durum karşısında mutlaka uzmandan bilgi alınarak tedaviye başlanması gerekir. Kalıcı sorunlar ile karşılaşmamak için tedaviye devam edilerek hastalığın tamamen iyileştirilmesi gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir