ORDU’DA ÜRETİCİLERİN YENİ GELİR KAPISI OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile dağıtılan ve yüksek fiyatlardan alıcı bulan mavi yemiş üreticilerin de yüzünü güldürdü. Mavi yemişi il genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında üreticilere bugüne kadar 15 bin 570 fidan desteği verildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, tarımsal ekonomik gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla uygulanan “Mavi Yemiş Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi”…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ORDU’DA ÜRETİCİLERİN YENİ GELİR KAPISI OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile dağıtılan ve yüksek fiyatlardan alıcı bulan mavi yemiş üreticilerin de yüzünü güldürdü. Mavi yemişi il genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında üreticilere bugüne kadar 15 bin 570 fidan desteği verildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde, tarımsal ekonomik gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla uygulanan “Mavi Yemiş Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında ilk olarak 2020 yılında üreticilere dağıtımına başlanan mavi yemiş fidanları meyvelerini vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nce 2020-2022 yılları arasında, Altınordu, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerindeki 41 üreticiye toplam 15 bin 570 fidan desteği verildi. 51 dekar kapama mavi yemiş bahçesi oluşturuldu.

Yüksek fiyatlardan alıcı bulan mavi yemiş, hasatla birlikte üreticilerin yüzünü güldürdü. İçeriğindeki antioksidan, A ve C vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin bir meyve olan ve taze meyve olarak tüketiminin yanında meyve suyu, pasta, dondurma, çikolata, baharat, reçel, çay, kozmetik ve ilaç sanayisinde ham madde olarak da kullanılan mavi yemişin pazar sıkıntısının olmaması üretimine olan talebi de artırdı.

ÜRETİCİ ATAŞ: BAŞKANIMIZ BİZLERİ HER KONUDA DESTEKLEDİ

Gürgentepe ilçesine mavi yemişi ilk defa getiren ve yaygınlaşması için çalışan Ekrem Ataş, “Önceki yıllarda yaptığımız araştırmalarda mavi yemişin Gürgentepe ilçemizde yetişebileceğini tespit ederek yurt dışından getirdiğimiz fidanlarla ilk denemelerimizi yaptık ve başarılı olduk. Sonrasında bu çalışmalarımızın sonuçlarını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler ile paylaştığımızda mavi yemiş yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için üreticilerimize fidan desteği sağlandı. Bu sene bu destekler kapsamında dağıtılan fidanlardan meyve aldık. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ÜRETİCİ POLAT: “FINDIKTAN ALAMADIĞIM VERİMİ MAVİ YEMİŞTEN ALDIM”

Gürgentepe ilçesi Gültepe mahallesinde mavi yemiş yetiştiriciliği yapan Adem Polat ise “Daha önceden fındık bahçesi olan arazime, fındıktan verim alamadığımdan dolayı mavi yemiş fidanı diktim. Mavi yemiş hasadımızı yaptık. Ürünümüzden lezzet ve meyve kalitesi olarak çok memnunuz. Gürgentepe ilçemizin mavi yemiş yetiştiriciliği için uygun olduğunu görüyoruz. İmkânı ve boş uygun arazisi olan tüm çiftçilerimize mavi yemiş yetiştirmelerini tavsiye ediyorum. Bizlere fındığa ilave gelir elde etmemiz amacıyla fidan desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Güler’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
PayFix Dijital Cüzdan Avantajları
PayFix Dijital Cüzdan Avantajları
E-pin Kodu Satın Al ininal
E-pin Kodu Satın Al ininal
Bitcoin satış emri duvarını aşamadı, ibre altcoin’lere döndü
Bitcoin satış emri duvarını aşamadı, ibre altcoin’lere döndü
Bitget’in Ekim Raporu, piyasa yükselişi öncesinde büyüme ve inovasyon gösteriyor
Bitget’in Ekim Raporu, piyasa yükselişi öncesinde büyüme ve inovasyon gösteriyor
WhiteBIT TR, kripto alımlarını otomatikleştiren Oto-Yatırım ürününü duyurdu
WhiteBIT TR, kripto alımlarını otomatikleştiren Oto-Yatırım ürününü duyurdu
Kripto varlık borsasından Black Friday’e özel 200.000 USDT ödül havuzu
Kripto varlık borsasından Black Friday’e özel 200.000 USDT ödül havuzu
Doğru, Dürüst, Objektif Halk Adına Halk Habercilik
Copyright © 2025 Tüm hakları HALK HABER 'de saklıdır.