Diz Artroskopisi Nedir? Neden Uygulanır?
Diz Artroskopisi kişinin dizdeki eklem bölgesine uygulanan bir işlem yöntemidir. Bu işlem gelişmiş kamera ve cihazlar yardımı ile yapılmaktadır. Birden fazla avantaj ve yarar sağlayarak yapılmış olan bu diz Artroskopisi sayesinde kişiler ve hekimler oldukça rahat bir nefes almıştır. Diz eklemlerine yerleştiren kamera ve özel cihazlar sayesinde diz eklemlerinde meydana gelen her türlü rahatsızlık kolay bir şekilde görünür.
Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?
Diz Artroskopisi her zaman ve her durumda ihtiyaç duyulmaz. Genelde diz eklemleri ile alakalı bir durum söz konusu olduğu zaman bu işleme başvururlar. Kişinin eklem ağrıları kireçlenme yaralanma doku zedelenmesi doku iltihaplanması gibi durumlarda ya da ameliyat sonrası kontrol ve pansuman durumda yarayı kontrol etmek için diz Artroskopisi ihtiyaç oldukça fazla bir şekilde duyulur.
Diz Artroskopisi Faydaları
Diz Artroskopisi kişiye birçok fayda sağlamaktadır. Bu faydalar arasında kişi en çok acısız ve ağrısız bir şekilde işlem gerçekleştirir. Birkaç milimetre boyunda açılan yaralar ile hem işlemler kolay bir şekilde teşhis edilir hem de kontrol amaçlı yaraların bakımı ve iyileşme durumu yakından kolay bir şekilde kontrol edilerek ona göre bir tedavi yöntemi uygulanır. Diz artroskopisi sayesinde hem hekim hem de kişi avantaj sağlar.
Omuz Yırtığı Neden Olur?
Omuz yırtığı hem gençlerde hem de yaşlılarda görülen bir kas yaralanması ve yırtılması olarak bilinir. Gençlerde sportif yaralanmalarda genelde meydana gelen yaşlılarda ise şeker ve kolesterol hastalığına karşı ya da yaşlılık ile zayıflayan kasların zorlanması ile meydana gelen kasların yırtılmasına omuz yırtılması denir.
Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?
Omuz yırtığı meydana geldiği zaman belirtileri çok çabuk gösterilir. Kişinin omuz yırtığı sonrası kolunu aktif olarak kullanmaması kolunu zar zor hareket etmesi aşağı yukarı kas hareketlerinde zorluk ve ağrı çekmesi kişinin omuz yırtığı olduğunu gösterir. Kişi kol üstüne yatamaz ve ağır işlerde kesinlikle çalışamaz.
Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?
Omuz yırtığı meydana geldiği zaman hayatı çok çabuk kısıtlar ve tedavi edilmediği sürece bu şekilde devam eder. Kendi kendine iyileşen bir hastalık olmadığı için bir hekim tarafından tedavi edilmesi şart olmaktadır. Bunun içinde kişi doktora giderek tedavi olur. Doktor ise teşhisi kol hareketlerinden ve yaptığı yan etkilerden çekilen emar ve röntgen sonuçlarına göre hemen omuz yırtığı olduğunu anlayarak teşhis etmektedir.
Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?
Donuk omuz tanısı herkes tarafından bilinmeyen ama çoğu kişinin yaşadığı bir eklem ve omuz sorunu olmaktadır. Omuz yırtılmasında kasların zarar görmesi ile meydana gelen durum donuk omuz da oldukça farklıdır. Kişi donuk omuzda omuz kapsüllerin herhangi zedelenme ağrı ya da iltihaplanması ile oluşan rahatsızlıktan meydana gelerek tedavi edilmediği sürece yıllarca devam eden bir durumdur. Kişinin hareketleri ve yaptığı omuz davranışları ile teşhisi kolay bir şekilde konulur.
Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?
Donuk omuz da kişinin eklem ve kemikleri arasında kalan omuz bölgesinde ki bir bölgenin dokularının zarar görmesi yırtılması ya da iltihap ile meydana gelen kişiye çok güçlü ağrılar veren ve hayatını zorlaştıran bir hastalıktır. Donuk omuz meydana geldiğinde kişi hemen bir hekime başvurmak zorundadır.
Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?
Kişi donuk omuz olduğu zaman hekime giderek bir tedavi yöntemi ister. Hekim teşhis ve tanıyı koyduktan sonra tedavi yöntemini kişiye sunar. Burada kişi doktor tavsiyelerine ve verdiği ilaçlara çok dikkat ederek devam etmelidir. Donuk omuz kolay bir şekilde doğru tedavi ile iyileşir.