Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CYBH Testi Nedir?

CYBH Testi Nedir?

admin admin -
10 0

CYBH Testi Nedir?

Cybh testi, cinsel yolla bulaşan 10 farklı hastalığı aynı anda tespit edebilen moleküler bir yöntemdir. Birçok parazit, bakteri ve virüs cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olur. Bu patojenlerin çoğu semptom göstermeden sinsice yayılır. Cybh testi aynı anda tek muayenede bakabilir. Erken teşhis ve tedavi için vazgeçilmez bir testtir.

CYBH Testi Nasıl Uygulanır?

Yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıkları tespit etmek için herkesin farklı yöntemleri vardır. Örneğin; HPV virüsü için pamuklu çubuk veya rahim ağzından veya siğilin kendisinden bir parça alırsınız, belsoğukluğu için yataktan örnek alırsınız, frengi (frengi) için kan alırsınız ve böylece hastalıkları incelersiniz. Bazıları özel bir üreme ortamına sahiptir ve hastalık teşhisi için kültürlenebilir ve yetiştirilebilir.

Hangi CYBH Testleri’ni Yapmalıyım?

STD’niz olup olmadığını görmek için alabileceğiniz farklı STD testleri vardır. İdrar testi, kan testi ve hatta meninizde cinsel yolla bulaşan hastalıkları arayan bir test yaptırabilirsiniz. Cinsel yolla bulaşan bir hastalığa maruz kaldığınızdan şüpheleniyorsanız, test yaptırmanız önemlidir. Cinsel yolla bulaşan hastalığın türünü ve en iyi tedaviyi belirlemenize cybh testi yardımcı olabilir. Elisa, hepatit, HPV yapılacak testlerdir.

En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların testleri farklıdır. Peki, en çok rastlanılan bu cinsel hastalıklar nelerdir?

  • Bel soğukluğu
  • Frengi
  • Hepatit B
  • Hepatit C
  • AIDS

Bu hastalıkların testleri genel olarak yapılmaktadır.

Babalık Testi Nasıl Yapılmaktadır?

Babalık testi, baba olduğundan emin olamayan bireyden saç, tırnak, kıl, tükürük, kan vb. DNA örneği alınarak yapılır. Çocukta da benzer örnekler alarak DNA‘ları karşılaştırılır. Böylelikle babalık testi doğru sonuca ulaşılır.

Babalık Testinin Güvenilirliği Nedir?

Bu testlerin güvenilirlik oranı %99 dur. Çünkü çok nadir de olsa hatalar çıkabilir. Babalık testi, örneğin, laboratuvar hatası, eksik örnek alımı vb.

Babalık Testi (DNA Testi) Nerede Yapılabilir?

Bu testler özel laboratuvarlarda kesinlikle yapılmaktadır. Fakat mahkeme yolu ile devlete ait laboratuvarlarda yapılmaktadır. Babalık testi doğruluk oranı yüksek bir testtir.

Alerji Testi Nedir?

İnsan vücudunda belli başlı tepkime yani reaksiyonlar gözlemlendiğinde alerji olduğundan şüphelenilir.  Olduğu düşünülen kişilere çeşitli alerji testleri uygulanarak hangi alerjenlerin mevcut olduğu ve alerjinin şiddetinin ne olduğu belirlenebilir.

Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Alerjileri genel olarak belirlemek için 3 tip alerji testi vardır ve bu testler üçe ayrılır; İğne testi (deri iğnesi), yama testi, kan testi bu testlerdir.  İğne testinde, vücuda minik iğneler deldirerek yapılır. Bir miktar beklenir ve kabarma gözlemlenir ise bu kişinin alerjisi olduğu sonucuna varılır. Kan alerji testi için alınan kan örneği incelenir.

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Bir ok çeşit alerji vardır. Bunlardan başlıcaları şunlardır;

  • İlaçlara alerji
  • Gıda alerjisi
  • Böcek alerjisi
  • Lateks alerjisi
  • Küf alerjisi
  • Evcil hayvanlara karşı alerji
  • Polen alerjisi

Bunlar alerji çeşitlerinden sadece bazılarıdır.

Alerji Testi Aç Karnına mı Yapılır?

Alerji testi için aç karnına ya da tok karnına fark etmez. Çünkü bun testlerin kan değeri ile bir bağlantısı yoktur. Gönül rahatlığı ile dilediğiniz zaman yaptırabilirsiniz.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Tüm uyuşturucu kullanım sorunları bir ilaç alerjisi olarak değerlendirilmemelidir. İlacın kullanımı sırasında ortaya çıkan sorunların gerçekten bir alerjik reaksiyon olup olmadığını belirlemek için mutlaka bir alerji uzmanına başvurmak gerekir.

Tanı için hasta öyküsü ve analizi önemlidir. Hastanın verilerine dayanarak, örneğin daha önceki çalışmalarda kullanılan kan alerji testi ilaca özel deri testleri ve ilacın kontrollü yeniden uygulanması ile tanı test edilir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir