Halk Gazetesi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Aklınızı Kaçıracak En İyi 10 Gerilim Filmleri

Aklınızı Kaçıracak En İyi 10 Gerilim Filmleri

admin admin -
12 0

Aklınızı Kaçıracak En İyi 10 Gerilim Filmleri

İzleyicilerin akıl sınırlarını zorlayan gerilim filmleri korkuturken aynı zamanda düşündürüyor da. Filmler.com’un sizlere tüm zamanların en sürükleyici, gizem dolu ve en çok izlenen gerilim filmlerini sıraladı. Hafta sonu keyifli bir sinema gecesi yaşamak için listemize göz atabilirsiniz.

 

İşte En İyi 10 Gerilim Filmi

Kuzuların Sessizliği – The Silence Of The Lambs (1991)

Jonathan Demme yönetmenliğinde ve 1991 yılı yapımı Kuzuların Sessizliği filminin olay örgüsü gencecik bir FBI ajanının seri katil olan birini aramak için başka bir seri katilden yardım istemesi sonucu gelişmiş olay örgüsünden oluşmaktadır. Annesini kanser hastalığından kaybetmiş olan Ed Gein’in yaşamış olduğu kayıp onun birçok cinayete yeltenmesine sebep olmuştur. Genç ajan, kurbanlarının derilerini yüzecek kadar sapık olan Ed Gein’e ulaşma amacıyla planlar yapar. 7 dalda oscar’a aday olan ve en iyi senaryo dalında ödül alan film izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Yedi – Seven (1995)

Dram türünde önemli bir yere sahip olan film, seri katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini konu ediyor. Filme göre bir seri katil, 7 kez ölümcül günah işleyen kişiyi kendi yöntemleri ile yok etmektedir. 7 ölümcül günahın anlamı Hristiyanlığa göre kibir, şehvet düşkünlüğü, oburluk, açgözlülük, kıskançlık, tembellik ve yıkıcılık olarak bilinir. Film, sürükleyici olay örgüsü ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla büyük bir başarı yakaladı. Başrollerinde Brad Pitt’in de yer aldığı film çarpıcı finali ile izleyenleri pişman etmiyor.

Zindan Adası – Shutter Island (2010)

Yine bir başyapıt statüsünde olan gerilim filmi, iki polis memurunun bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının bulunduğu Shutter Adası isimli bölgede bulunan hastaneye soruşturma amaçlı gitmeleri ve ardından gelişen olayları konu ediniyor. Orada karşılaştıkları tablo ve çığrından çıkan olaylar soruşturma sürecini zora sokuyor. Usta yönetmen olarak tanınan Martin Scorsese tarafından sinemalara uyarlanan Zindan Adası filminin başrolünde ünlü oyunculardan Leonardo Di Caprio yer alıyor.

1917 (2019)

Efsanevi gerilim filmlerinden biri olan 1917 filmi, I. Dünya Savaşı sırasında yer alan askerlerin tamamını etkileyecek bir mesajı iletmekle görevli iki askerin hikayesini konu ediyor. Bu iki askerin görevi zamanla mücadele ederken düşman bölgesini sorunsuz geçerek çok sayıda askerin ölümünü engellemek için gerekli olan o mesajı iletmektir. Askerler içerisinde görevlilerden birinin de kardeşi bulunmaktadır. Son derece aksiyon ve gerilim içeren film seyircileri şaşkına uğratıyor.

Kara Şövalye – The Dark Knight (2008)

Film, halk için oldukça fazla tehdit oluşturan Joker’in ortalığa çıkması ile kaosa bürünen Gotham Sokaklarını yeniden düzene sokacağını savunan Batman’ın hikayesini konu ediyor. Batman, Gordon ve Harvey Dent beraber bu işi halletmiş olsalar da bir anda ortalığa çıkan Joker işleri yine alt üst ediyor. Gotham Sokakları yine eski karmaşık günlere geri dönmek üzeredir. Filmi izlerken suçlu sayısı artıyor mu azalıyor mu bunu anlamak gerçekten güç hale geliyor.

Musallat (2007)

Yerli filmler arasında olan Musallat, birbirlerine büyük bir aşkla bağlı olan Suat ve Nurcan’ın mutlu hayatlarını bozan kara gölgenin hikayesini konu ediniyor. Herkesin özenerek baktığı aşklarını artık evlilik ile taçlandırmak isterler. Bu kararın ardından onlara büyük bir bela musallat olur. Artık eskisi kadar huzur dolu değillerdir. Alper Mestçi’nin ilk yapımı olan film, seyircileri genç bir oyuncu kadrosu ile karşılıyor.

Tez: 13. Gece (2019)

Yine yerli filmlerden biri olan Tez: 13. Gece, bitirme tezi için bir kızın yanına taşınan Gaye’nin psikolojik sorunlar yaşayan ev arkadaşı ile yaşadıklarını konu ediyor. Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimi gören Gaye, erkek arkadaşının önerisi ile Narin adındaki psikolojik sorunları olan kızın yanına taşınır. Gaye, kardeşinin kendisine gönderdiği kamera ile seans çekimleri yaparken bir süre sonra Gaye’den kimse haber alamaz. Kardeşi bu olayın üzerine kamera görüntülerini izlemeye başlar ve olay örgüsü orada çözülür.

İnfinite (2021)

Gerçekçi rüyalardan rahatsız olan ve geçmişteki yaşantısından anılarını rüyalarında gören Evan, bir gün Cognomina isimli örgütü keşfeder. Bu gizli örgüt, reenkarne olarak dünyaya yeniden gelen kadın ve erkeklerden oluşmaktadır. Ajanda yer alan üyeler zamanın değişimleri konusunda görev almaktadır. Dünyanın kaderini değiştirecek olan adam ise bunların sadece rüya olduğunu düşünen şizofrenik adamdır.

Belalı Tanık – The Hitman’s Bodyguard (2017)

Dünyada en başarılı güvenlik görevlilerinden biri olan Michael Bryce, yeni müşterisi ile tanışmıştır. Bu yeni müşteri Uluslararası Adalet Divanında yargılanacak kişi olan tetikçidir. Bu ikili aralarındaki farklılıkları bir kenara koyup mahkemeye sağ salim ve zamanında gitmek için güçlerini birleştirdiler. Yönetmenliğini Patrick Hughes’un yer aldığı aksiyon ve gerilim filminde senaryo Tom O’Connor’a emanet edilmiş.

Başka Dünyadan Gelen Şey – The Thing From Another World (1951)

Yönetmenliğini Christian Nyby’ın üstlendiği filmin öyküsü Kuzey Kutbunda donmuş buzlar arasında uçan daire ve etrafında cansız bedene benzer bir şey bulan ABD Hava Kuvvetlerini konu edinir. Ekip dağıldığı zaman kendilerini bir daire içerisinde görürler ve bunun peşine düşerler. Uçan dairenin peşine düşerlerken yanında donmuş bir ceset görür. Birkaç bilim insanı, ceset çözüldüğünde hala canlı ve kötü niyetli uzaylıya karşı kendini savunmak zorunda kalır.

 

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir