2023 KPSS oturumları pazar günü başlayacak

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 81 il ve Lefkoşa’da uygulanacak sınavlar, 23 Temmuz’da Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumlarıyla başlayacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15’te, Eğitim Bilimleri oturumu öğleden sonra 14.45’te uygulanacak. Alan Bilgisi Sınavları 29-30 Temmuz’da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos’ta yapılacak. Açıklamada değerlendirmesine yer verilen ÖSYM Başkanı Bayram…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
2023 KPSS oturumları pazar günü başlayacak

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 81 il ve Lefkoşa’da uygulanacak sınavlar, 23 Temmuz’da Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumlarıyla başlayacak.

Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15’te, Eğitim Bilimleri oturumu öğleden sonra 14.45’te uygulanacak. Alan Bilgisi Sınavları 29-30 Temmuz’da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos’ta yapılacak.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 23 Temmuz’da yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168 adayın başvuru yaptığını bildirdi.

Bu adayların 572 bin 20’sinin öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumuna da katılacağını belirten Ersoy, 29-30 Temmuz’da yapılacak Alan Bilgisi oturumlarına 85 bin 236 adayın, 6 Ağustos’ta uygulanacak ÖABT’ye ise 452 bin 658 adayın başvuru yaptığı bilgisini paylaştı.

Deprem bölgesindeki illerden yapılan başvurunun yüksek olduğunu aktaran Ersoy, “2023-KPSS oturumlarına 400 binin üzerinde deprem bölgesinden başvuru geldi. Bizler tüm imkanlarımızla depremzede adaylarımızın yanında olacağız. Bölgede uyguladığımız diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavın da sağlıklı şekilde yapılması için tüm tedbirlerimizi alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tüm oturumlarda emniyet de dahil 178 bin 352 görevlinin yer alacağını bildiren Ersoy, bu kişilerin görevleriyle ilgili gerekli eğitimi alarak sahada olacağını belirtti.

Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumlarına yaklaşık 2 bin engelli adayın başvurduğunu, adayların sınavda karşılaşabileceği tüm engelleri ortadan kaldırdıklarını belirten Ersoy, oturumlara başvuran adayların 18-68 yaşlarında olduğunu aktardı.

Ersoy, başvuruların 22-30 yaş aralığında yoğunlaştığını, bu yaş grubunda 600 binden fazla başvuru yapıldığını bildirerek, sınavın yapılacağı tüm illerde, sınav koordinatörleriyle sürekli temas halinde olduklarını, tüm sınav sürecinin ve alınan güvenlik önlemlerinin diğer kurumlarla işbirliği içerisinde yürütüldüğünü kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Döner Point, Türk dönerini Amerika’ya taşıyor
Döner Point, Türk dönerini Amerika’ya taşıyor
ABD merkezli sürüş okulundan Türkiye’deki tır şoförlerine davet
ABD merkezli sürüş okulundan Türkiye’deki tır şoförlerine davet
Yeni Dünyanın Terzileri”, 7 Aralık’taki Türkiye Robotik ve Otomasyon Zirvesi’nde, üçüncü kez bir araya geliyor
Yeni Dünyanın Terzileri”, 7 Aralık’taki Türkiye Robotik ve Otomasyon Zirvesi’nde, üçüncü kez bir araya geliyor
KoçZer’den Avrupa atağı: İlk şirketi Romanya’da kurdu
KoçZer’den Avrupa atağı: İlk şirketi Romanya’da kurdu
GUMA ve Boomi’den Türkiye’de dijitalleşmeye yön verecek stratejik ortaklık
GUMA ve Boomi’den Türkiye’de dijitalleşmeye yön verecek stratejik ortaklık
Adana Karataş’taki Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek Projesi ilk yılını tamamladı
Adana Karataş’taki Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek Projesi ilk yılını tamamladı
Doğru, Dürüst, Objektif Halk Adına Halk Habercilik
Copyright © 2025 Tüm hakları HALK HABER 'de saklıdır.